NIEUWS

Lees voor met webReader

 

Snowboardster Mentel pakt goud

Vrijdag, 14 maart 2014 09:16 in Snowboarden

Bibian Mentel heeft op de snowboardpiste in Sotsji de gouden medaille gepakt op de paralympische cross. Mentel is daarmee de tweede Nederlander ooit met een medaille op de Paralympische Winterspelen. Het zilver was voor Cecile Hernandez Cervellon uit Frankrijk, de Amerikaanse Amy Purdy pakte het brons.

Mentel liet tijdens de eerste run zien dat zij, winnares van de wereldbeker door alle races te winnen, de beste is op de snowboardcross dit jaar. De 41-jarige atlete zette met 1.00,18 veruit de snelste tijd neer.
http://nos.nl/ps2014/artikel/623045-snowboardster-mentel-pakt-goud.html

 

 De Paralympische site van de NOS. http://nos.nl/ps2014/  Vanaf zaterdag live-streams met alle Nederlanders in actie vanuit Sotsji. #ps2014

Zeven Nederlanders op Paralympics

Dinsdag, 4 maart 2014 14:27 in Algemeen

De zeven paralympische atleten worden voorgesteld door Humberto Tan (3e r) ANP

In de Russische stad Sotsji nemen vanaf vrijdag zeven Nederlanders deel aan de Paralympics. Dat zijn Lisa Bunschoten (snowboarden), Anna Jochemsen (alpineskiën), Kees-Jan van der Klooster (alpineskiën), Merijn Koek (snowboarden), Bibian Mentel (snowboarden), Bart Verbruggen (alpineskiën), Chris Vos (snowboarden).

André Cats, de Chef de Mission van NOC*NSF: “Hoewel het aantal deelnemers geen doel op zich is hebben we toch een mooie stap kunnen maken. We doen mee in de sneeuw, bij het skiën en snowboarden. Misschien helaas voor ons zijn er in onze categorie geen schaatsdisciplines. Onze ambitie is medailles winnen. Met twee of meer zou ik heel tevreden zijn.”

Een aantal Nederlandse kandidaten blonk het afgelopen seizoen uit in de wereldbekerwedstrijden. Toch waakt Cats voor al te groot optimisme. “We moeten het eerst nog maar eens doen. Je wint niet zo maar een medaille op de Olympische Spelen.”

Marjorie van de Bunt is de enige Nederlandse die ooit een medaille won op de Paralympische Winterspelen. De Reeuwijkse deed drie keer mee (Lillehammer, Nagano, Salt Lake City) op de onderdelen biatlon en langlaufen, en won daarop in totaal tien medailles. De Paralympische Winterspelen worden sinds 1976 (Zweden) gehouden.

10-02-2014: JVIJ start een speciale judogroep

JVIJ start een speciale judogroep voor judoka’s met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. Deze judogroep traint op woensdag van 17.00–17.45 uur. Voor deze groep kunnen zich nog nieuwe judoka’s aanmelden.

 Locatie Dojo:
Sportcentrum De Koploper
Badweg 21, 8223 PA Lelystad

Inschrijving kan gebeuren via onze website; www.jvij.nl

In de afgelopen week hebben de groepen 7 en 8 meegedaan aan (S)Cool on wheels

Een project van het Fonds gehandicaptensport. Het korte maar heftige project bestond uit een les in de klas en een les in de sporthal waar de kinderen kennis maakten met de mogelijkheden van de gehandicaptensport.

Natuurlijk waren er veel vragen aan mr. Bergsma die als gepensioneerde zestiger op de kinderen heel fit overkwam. Hij stak zomaar zijn been hoog in de lucht! Het was dan wel een prothese , minder sportief hoef je daardoor niet te worden. Na een paar inleidende filmpjes was het de kinderen wel duidelijk: ‘Dit is Cool!’

’s middags gingen de kinderen dan zelf aan de slag. Hoewel mensen vaak denken dat zitten in een rolstoel je ernstig beperkt, de meesten voelden zich juist zo vrij met die twee snelle wielen onder je billen!

Bekijk het filmpje en zie het zelf.
Cool on wheels

(de beelden zijn gemaakt door Yke en meester)n

11-09-2013: Jelmar Bos ambassadeur

Flevolandse zoektocht naar Paralympisch Talent

Jelmer Bos. Foto: Sportflevo.nl

Jelmer Bos. Foto: Sportflevo.nl

LELYSTAD – Het Olympisch Netwerk Flevoland, de sportbonden en NOC*NSF zijn op zoek naar Paralympisch Talenten die de ambitie hebben om voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen in Rio in 2016 of later? Sprinter Jelmar Bos is ambassadeur.

De sporter uit Lelystad stelt zich graag op als ambassadeur. “Ik heb in 2012  meegedaan aan de Paralympische  zomerspelen in Londen. Daar kwam ik helaas niet door de voorrondes op de 100 meter, maar qua beleving waren de Paralympics geweldig. De sfeer in Londen was fantastisch om mee te maken.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.paralympisch.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Olympisch Netwerk Flevoland en Sportservice Flevoland, via info@sportflevo.nl, of tel 0320 – 25 11 13, of kijk op www.sportflevo.nl voor meer informatie.

11-09-2013: Training Sportief in Balans

Bewegen is de sleutel naar plezier.

Sportief in Balans, dat is bedoeld voor mensen met chronische klachten. De proefles is kosteloos en wordt op maandagochtend van 10.30 uur tot 12.30 uur gegeven bij sportschool Palladium in Almere Parkwijk.

De Training Sportief in Balans is geschikt voor iedereen die last ondervindt van chronische klachten en daar gerichte ondersteuning bij kan gebruiken. Als u last heeft van chronische klachten is het belangrijk om op fysiek, psychisch en sociaal niveau goed je grenzen te leren kennen. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van meerdere disciplines die onderverdeeld zijn in zowel een fysieke als mentale training. U onderzoekt met de trainers Jeanette Dekker (mental coach) en Clifton Nelstein (personal trainer) een groot aanbod van beweegmogelijkheden. De training sluit uitstekend aan op een diagnose, een behandeling, een ziekte periode, een herstelfase, een revalidatieprogramma of een beweegprogramma.

Tijdens de training Sportief in Balans is er o.a aandacht voor het ‘opnieuw’ ontdekken en afbakenen van uw persoonlijke grenzen. Doordat er op een andere wijze gekeken wordt naar gezond bewegen, wat overigens geen sport hoeft te zijn, kunt u uw mogelijkheden en kansen vergroten voor fysiek, psychisch en sociaal herstel. Door een gezonde doorbloeding in het hele lichaam bevordert u de aanvoer van voedingsstoffen die nodig zijn voor herstel. Tijdens de training onderzoekt u ook uw gedachtes, gedragingen en gevoelens (GGG) d.m.v. coaching en counseling en overdracht van kennis. Voor informatie kunt u bellen met Jeanette Dekker: 06-47222950. Ook kunt u terecht op de website van Sportief in Balans: www.positivelife.nl

Locatie: Palladium Fitness & Aerobics
Haagbeukweg 52 (boven winkelcentrum Parkwijk)
1326 CP Almere

03-09-2013:  Opendag Johan Cruijff foundation

Het evenement draait om sport, plezier en informatie! Op deze dag kunnen jongeren, mét maar ook zonder beperking, deelnemen aan o.a. (rolstoel)basketbal, atletiek, judo, (rolstoel)hockey, voetbal, lacrosse, paardrijden, fietsen, zitvolleybal, fitness, roeien, dansen en nog veel meer sporten. Daarnaast zijn er ook extra activiteiten als een klimwand, luchtkussen, spelenkermis, Cruyffie’s Challenge, enz. In totaal zijn er meer dan 30 sporten & activiteiten waaraan je mee kunt doen!

De Open Dag in het kort:

  • Woensdag 11 september 2013, Olympisch Stadion Amsterdam
  • Gratis deelname (inschrijven is verplicht!)
  • De dag duurt vanaf ongeveer 12.00 tot 17.00 uur
  • Speciaal voor jongeren met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, visueel en/of auditief)
  • Voor deelnemers van ongeveer 5 t/m 25 jaar
  • Meer dan 30 verschillende sporten & activiteiten plus optreden van Ralf Mackenbach
  • Samen sporten met bekende sporters & BN-ers (o.a. Johan Cruijff, Fouradi, Frits Barend, Esther Vergeer, William Spaaij, Thomas Acda en vele anderen)
  • Informatiemarkt over verschillende sporten en een T-shirt voor alle kinderen

Geef je op!

Lijkt het je ook leuk om te komen, geef je dan zo snel mogelijk op. Opgeven voor de Open Dag kan via onze website (KLIK HIER). Hier kan jij je individueel of met een groep inschrijven. Geef je tijdig op, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op de website wordt het inschrijfformulier gesloten als het maximum aantal deelnemers bereikt is. Opgeven voor deze dag is verplicht!

30-07-2013:  Monique Kalkman vertelt haar verhaal  op Nederland 2 bij  NTR Academie

Nieuw programma NTR Academie geeft ruim baan aan vertellers met een goed verhaal !

Op 30 juli om 19.20 Nederland 2
Ambassadeur van OnbeperktSport Monique Kalkman !!!!!!!!!!!!!!!!

Uitzending: 15 juli t/m 9 augustus, elke werkdag om 19.20 uur op Nederland 2
Website: www.ntracademie.nl

De NTR brengt een 20-delige serie lezingen op tv: NTR Academie. Van 15 juli tot en met 9 augustus wordt ruim baan gegeven aan vertellers met een goed verhaal over een eigentijds onderwerp. De lezingen worden gehouden op diverse locaties, met en zonder publiek.

Twintig Nederlands(talig)e wetenschappers, schrijvers, visionairs en andere bevlogen sprekers vertellen over onderwerpen die bepalen in wat voor tijd wij leven.

De programma’s zijn vier weken achtereen elke werkdag te zien op Nederland 2. Ze duren 25 minuten. Eindredacteur Siety Boerhave: “De lezingen worden gehouden door echte vertellers. De onderwerpen zijn door henzelf gekozen. Zo heeft Wim Daniëls het over de teloorgang van de dialecten, Bram Bakker over de pornoficatie van de samenleving en Lucia de Berk over het vechten tegen massahysterie. Onderwerpen dus die hen na aan het hart liggen.”-07-2013:  Teleurstellend slot Disabled Open voor Kalkman.

28-07-2013:  Op zoek naar jongeren met een lichamelijke handicap en sportief talent!

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen in Rio in 2016 of later? Heb je sportervaring? Heb je een lichamelijke, visuele of licht verstandelijke handicap? Ben je tussen de 10 en 35 jaar? Wil je je grenzen verleggen en sportieve uitdaging op het hoogste niveau aangaan? Dan is de Paralympische Talentdag iets voor jou! Op vrijdag 5 oktober 2013 wordt op Papendal de Paralympische Talentdag georganiseerd.

10-07-2013:  Teleurstellend slot Disabled Open voor Kalkman.
Paragolfer Monique Kalkman uit Almere en ambassadeur van OnbeperktSport kende woensdag een teleurstellende slotdag van het Dutch Disabled Open. In Purmerend volbracht Kalkman de achttien holes in 110 slagen, waar 98 het doel was.
Door de mindere dag verspeelde Kalkman de winst in haar categorie. Concurrent Jurjen Boon ging met de overwinning aan de haal.


http://www.omroepflevoland.nl/Sport/103860/almere-teleurstellend-slot-disabled-open-voor-kalkman

29-06-2013: Zeer geslaagde atletiekwedstrijd voor de G atleten.
Afgelopen zaterdag 29 juni was er voor de G atleten een onderlinge wedstrijd op de atletiekbaan.
3 atletiek verenigingen, te weten, Atos Amsterdam, Spirit Lelystad en Almere 81 en Dennis Bout uit Harderwijk waren aanwezig. 
in totaal kwamen er 20 atleten aan de start. De deelnemers deden mee aan  2 loop nummers en 1 technisch nummer.
Allen leverden uitstekende prestaties op de onderdelen.
Op de 200 m was Claudia Rikster, van Atos,  met een tijd van 29,4 sec. de beste.
Bij het balwerpen was Danny Veldhuis van Atos, met een afstand van 43.30 m. de beste.
Dennis Bout uit Harderwijk was met een afstand 4.37 m de beste met het verspringen.
Op de 100 m ging de overwinning wederom naar Danny Veldhuis met een tijd van 13.4 sec.
Voor de Almeerse deelnemers was het de 1ste keer dat er werd meegedaan aan een atletiekwedstrijd, zij hebben uitstekend gepresteerd.
Voor de Almeerse deelnemers was het de 1ste keer dat er werd meegedaan aan een atletiekwedstrijd, zij hebben uitstekend gepresteerd.

Mitchell Wentink had op de 200 m een mooie tijd van 36.8 sec.
Bij het balwerpen was Mitchell Bunk de beste Almeerder met een afstand van 17.48 m.
Bij het verspringen was het opnieuw Mitchell Wentink die met een sprong van 3.50 m wederom de beste was.
Op de 100 m was Ricardo Klerks  de beste Almeerder met een tijd van 17.10 sec.

Na afloop kregen alle deelnemers van Paul van den Bos, die tevens scheidsrechter en starter was, een diploma en een medaille uitgereikt.
Ook de andere vrijwilligers, Marianne,  als speaker, Ronald, Tristan, Olga, Henk, Sandra en Ruud hebben de tijden opgenomen en de afstanden gemeten.

Anne zorgde in de kantine voor een hapje en een drankje. KidsFirst bedankt voor het beschikbaar stellen van de startnummers.

05-04-2013: G Tennis bij Sportclub Flevostar.
Sportclub Flevostar Dronten is vrijdag begonnen met G-tennis. De minder validen kregen de eerste les van trainers van Flevoparq.

Flevostar heeft al een aantal G-afdelingen binnen de club maar het tennis ontbrak nog. Het is een initiatief van Henk Durenkamp en Jan Scholtens die al meerdere sporten beoefenen in de rolstoel.
Het G-tennis in Dronten wordt financieel ondersteund door de provincie Flevoland.


02-04-2013: Gezocht: redacteuren voor ´OnbeperktSport´

Op dinsdag 16 januari is de nieuwe Flevolandse krant ´OnbeperktSport´ gepresenteerd. OnbeperktSport wordt hét podium voor de aangepaste sport in Flevoland. Voor de redactie is ´OnbeperktSport´ op zoek naar inwoners van Flevoland met een beperking.

Redacteuren zijn het hart van OnbeperktSport, in samenwerking met hoofdredacteur zorgen zij voor de inhoud van de krant. De redacteuren gaan op zoek naar onderwerpen voor in de krant en schrijven artikelen voor de krant. Iedereen met een beperking kan redacteur worden, OnbeperktSport zorgt voor scholing en begeleiding van de redacteuren in spé.

Op maandag 15 april organiseert ´OnbeperktSport´ een kennismakingsavond voor geinteresseerden. Tijdens deze avond legt hoofdredacteur Marcel Beijer uit wat er van de redacteuren wordt verwacht. Na deze avond volgen nog twee vervolgbijeenkomsten waarna uiteindellijk een redactie wordt samengesteld.
Let op: het gaat hier om vrijwillgerswerk. Je moet het leuk vinden om te schrijven. Enthousiast geworden? Geef je op voor de kennismakingsavond bij Marcel Beijer, via redactie@onbeperktsport.nl.

Achtergrondinformatie
De stichting OnbeperktSport stelt zich tot doel gehandicapten bekend te laten worden met verschillende sportmogelijkheden en het stimuleren van de gehandicaptensport. Om dit doel te verwezenlijken wordt de sportkrant  OnbeperktSport uitgebracht. Van vrijwilliger, sporter, sportvereniging tot een bijzondere sport, iedereen krijgt de aandacht in deze bijzondere krant. OnbeperktSport verschijnt vier keer per jaar.

Tentoonstelling Onbeperkt Sport in het Kunstlokaal.
12-03-2013 CS-NL organiseert foto expositie  OnbeperktSport
Op maandagmiddag 25 maart om 17.30 opent wethouder Rene Peeters de nieuwe fototentoonstelling van Fred Rotgans, Robbert Dieperink het Kunstlokaal NS Muziekwijk.

De expositie begint op 25 maart 2013 op onderstaand adres.
Het Kunstlokaal / onder station muziekwijk  Strawinskypad 100
1323PZ Almere

De opening wordt verricht door Wethouder sport Renee Peeters en Fotograaf Robbert Dieperink om 17.30 uur.

De tentoonstelling Onbeperkt Sport bestaat uit 32 tot 40  foto’s van sporters met een handicap.

 

 

12-02-2013  Esther Vergeer stopt met rolstoeltennis

Esther Vergeer stopt met rolstoeltennis Esther Vergeer stopt met onmiddellijke ingang met rolstoeltennis. De 31-jarige Nederlandse kondigde haar afscheid zelf aan op Twitter. Vergeer was jarenlang het boegbeeld van het internationale rolstoeltennis.

Esther Vergeer won zeven paralympische gouden medailles en won in tien jaar al haar partijen, 470 in totaal. Vergeer zegevierde in Londen op de Paralympics, daarna nam ze een lange pauze.

Op de persconferentie dinsdagmiddag stelde ze ook haar boek ‘Kracht & Kwetsbaarheid’ voor. Niemand minder dan Johan Cruijff en Roger Federer schreven een voorwoord in haar boek. bron: www.tennisinfo.be

06-02-13   Team NL keert woensdag 6 februari terug op Schiphol
Special Olympics World Winter Games in Zuid-Korea succesvol afgesloten.

PyeongChang, 5 februari 2013 – Woensdagavond 6 februari om 18.30 uur keert Team NL terug op Schiphol na de succesvol verlopen Special Olympics World Winter Games in Zuid-Korea, het grootste sportevenement ter wereld in 2013.
De ploeg behaalde maar liefst 39 medailles – 5 keer goud, 15 keer zilver en 19 keer brons. De sporters keren niet alleen terug met de behaalde wereldprestaties, maar naar verwachting ook met meer zelfvertrouwen, betere sociale vaardigheden en hun zelfredzaamheid zal sterk verbeterd zijn.

06-02-13  Programma Revalidatie, Sport en Bewegen wil meer (ex)revalidanten laten sporten en bewegen.

Bunnik, 24 januari 2013 – Vrijdag jongstleden vond in het Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal in Arnhem de aftrap plaats met alle deelnemers aan het vernieuwde landelijke programma Revalidatie, Sport en Bewegen.

01-02-13    Special Olympics Team NL behaalt zijn eerste medailles!

Na drie dagen sporten zijn de eerste vijf medailles binnen voor Special Olympics Team NL! De shorttrackers van Team NL namen vandaag één gouden en vier bronzen medailles in ontvangst. Op de 500m is Gertjan Groendijk de nummer één van de wereld in zijn klasse!

31-01-13    Special Olympics World Winter Games in Zuid-Korea van start

PyeongChang, 30 januari 2013 – Dinsdagavond 29 januari gingen de Special Olympics World Winter Games 2013 in Zuid-Korea officieel van start; het grootste sportevenement ter wereld van 2013. Na het aansteken van de Special Olympics vlam was de opening van de World Winter Games een feit.

29-01-13       World Winter Games PyeongChang 2013

 

Van 29 januari t/m 5 februari 2013 zijn de Special Olympics World Winter Games. In Zuid-Korea strijden 2.300 sporters met een verstandelijke handicap uit 127 landen tegen elkaar! Tijdens de World Winter Games kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Team NL bestaat uit 21 sporters met een verstandelijke handicap die actief zijn in drie sporten: schaatsen, langlaufen en skiën

 

09-01-13  Bas Spaans bondscoach van heren en dames

Goalball | Foto: Arthur Mebius

Bunnik, 8 januari 2012 – De opzet en aansturing van de goalball topsport kent in 2013 wat wijzigingen. Tot nu toe opereerden de dames en herenselectie gescheiden van elkaar met een eigen trainingsprogramma en eigen aansturing van een bondscoach.

01-02-13
Deze week was ik ( Jaap Lodders ) in Almere om het eerste exemplaar van de krant OnbeperktSport in ontvangst te nemen. De krant is een initiatief van persfotograaf Fred Rotgans en wordt uitgebracht door de Stichting OnbeperktSport.   (Lees verder)