Monique Kalkman-van den Bosch !

Lees voor met webReader

foto:Mathilde Dusol

Sport is mijn passie! De passie die me energie geeft, oftewel ‘Powered by Passion’. Sinds mijn vijfde ben ik al dol op sport, had een Olympische droom die later Paralympisch werd. Ik was topfit op mijn veertiende, totdat ik het verkeerde lotje in de loterij trok en kanker (Ewing tumor) kreeg, waaraan ik een dwarslaesie overhield. Ik werd daarna de eerste sporter met een beperking die meervoudig Paralympisch- en wereldkampioene werd in twee verschillende sporten. Twaalf jaar daarna had mijn maatschappelijke carrière prioriteit, nu krijg ik weer de smaak te pakken met golf.

Een fysieke beperking, so what? Ik vind dat iedereen recht heeft om te beschikken over eigen lot en moet kunnen leven vanuit eigen perspectieven en mogelijkheden, ook ondanks je fysieke beperking. Voor mensen met een fysieke beperking hebben we in onze samenleving nog behoorlijke drempels te slechten, ondermeer op het gebied van wetgeving, toegankelijkheid, beeldvorming, arbeidsintegratie en technologie.

Ik heb mijn eigen dromen, maar daarnaast wil ik ook anderen inspireren of helpen om deze drempels te slechten en om op eigen kracht hún dromen te leven. Want dat is goud waard!

Dit wil ik uitdragen binnen mijn sport, maar nog meer in mijn werk als Participatie Manager voor Welzorg met het programma ‘Participatie door Innovatie’. Om een kijkje te nemen hoe we dat doen, bekijk de video.

Verder sta ik voor de kracht en kernwaarden van sport middels een aantal projecten en mede als ambassadeur voor OnbeperktSport.

Motto: ”  Door sport leer je beter om te gaan met tegenslagen en door tegenslagen word je een betere sporter!

Neem ook eens een kijkje op de website van Monique: www.moniquekalkman.nl